Handwerken

Activiteit bestuur 2018

Activiteit:   Handwerken

 

 

 

Coördinator

Ria Frijters

076-5415637

 

Ria Bastiaansen

076-5420215

 

 

 

 

 

 

Bestuursafgevaardigde

Lies Meeuwissen

076-5415218

Jaarverslag 2016

De jaarlijkse algemene vergadering wordt gehouden in januari of februari met een traktatie bij de koffie/thee uit de kas.

Verder wordt er met verjaardagen altijd getrakteerd.

Met warm weer wordt er in de zomer nog weleens een ijsje voor de thuisblijvers gehaald, ook lekker!!

 

Nog steeds breien we plaids voor Hagedonk en, indien nodig, voor de kinderdagverblijven.

Verder verrichten we hand- en spandiensten voor diegenen die geen raad weten met patronen of beschrijvingen, er is bij ons altijd wel iemand die duidelijkheid kan geven.

 

Ieder jaar, in december, proberen we met de groep bij een tuincentrum de kerstsfeer te proeven en te gaan bewonderen. Dit is altijd een leuk uitstapje, dat helaas in 2016 niet doorgegaan is.

In plaats hiervan hebben we met de hele groep een surprisemiddag in de Zilverberk gehouden met een traktatie, uiteraard uit de clubkas. Ook dit was weer een heel gezellige, inspirerende en sfeervolle middag!

 

In 2016 hebben we twee keer deelgenomen aan het JONG/OUD-project met de basisscholen.

 

Het handwerken kent geen zomerstop en gaat het hele jaar door.

 

 

ACTIVITEITEN in 2017:

-woensdagmiddag 8 februari 2017: Voorafgaand aan onze algemene ledenvergadering hebben wij een gezamenlijke lunch ter gelegenheid van ons 40-jarig bestaan. Dit vieren we in de Zilverberk, uiteraard in onze "eigen" handwerkklas!!

-zaterdag 25 en zondag 26 november 2017: Onze handwerk-/verkooptentoonstelling en loterij.

Uitstapje Handwerkclub KBO 60 jaar

Uitstapje naar de Rijf t.g.v. 60 jaar KBO Handwerkclub

Op woensdag 1 oktober 2014 werd De Rijf van de heemkundekring op den BEEK bezocht.

We werden ontvangen door Ad en Josien van Melis. Er werd een videofilm over de oudheid van de Beek en over 60 jaar KBO vertoond.

Ad van Melis gaf hierbij nog meer aanvullende informatie, waarbij een uitwisseling van vragen en suggesties het gevolg was. Na afloop kon iedereen nog door de Rijflopen om de foto’s en oudheden te bewonderen. Vele mensen werden herkend en besproken. De koffie en of thee met cake werden met smaak genuttigd.

Deze hele gezellige middag duurde van 13.00 tot ongeveer 16.00 uur en was snel voorbij.

Zie ook de Foto's in het fotoalbum KBO Handwerken 60 jaar

Uitstapje Handwerkclub

Verslagje Bezoekje van de Handwerkclub aan Intratuin en afsluitingsmiddag met kerst surprise

Op 12 november is de handwerkclub met 5 auto’s en totaal 21 personen naar Intratuin gereden aan de Terheydenseweg in Breda.

We werden erg goed ontvangen en dankzij de vele aktiebonnen hebben we bijna gratis koffie en of thee gedronken. Met een apfelstrudel met vanillesaus was het feest compleet. Het was een grandioze middag in de sfeervolle in “Kerstsfeer” aangeklede Intratuin.

Woensdag 10 december hebben we s’middags een gezellig samenzijn gehad met de handwerkgroep onder het genot van een bakje koffie/thee met banketletter.

Een kleine kerstsurprise was de afsluiting van 2014.

 

De foto’s van beide dagen zijn te vinden op de website van kboprinsenbeek onder Fotoalbums  in de map Uitstapje Intratuin afsluiting 2014

 

Alles over handwerken

Handwerkclub is opgericht 09-02-1977.

Iedere woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur

De club bestaat uit ongeveer 24 actieve leden, die op woensdagmiddag gezellig met elkaar druk bezig zijn. Breieen, naaien, borduren, haken, sierkettingen rijgen, kaarten maken etc. etc. De sociale contacten onderhouden is een vast gegeven en de controle is groot. Onder de bezielende leiding van Ria Frijters is dit een hechte groep, die met weinig heel veel doen. Gezellige sfeer staat voorop, waarbij een kop koffie en of thee niet mag ontbreken en af en toe ook wat lekkers erbij. Ook kunnen zij altijd wol, katoen, borduurzijde en katoenen patchworkstofjes gebruiken. Zij er blij mee en maken er iets moois van. Dit kunt u met eigen ogen aanschouwen op het twee-jaarlijkse  weekend van oktober/november met de Open Dagen.

Eigen bijdrage €2,50 per jaar

Toegewezen Bestuurslid is Mw. Lies Meeuwissen

Copyright © 2017. All Rights Reserved.