Activiteiten

Cursus aanbod Computerproject Najaar 2021- Voorjaar 2022

  Cursusaanbod KBO Afd. Prinsenbeek

Voor iedereen die het digitale tijdperk wil betreden of verrijken, hebben wij voor u weer een cursus aanbod. U zult merken dat het werken met een computer of tablet/iPad de deuren tot heel veel informatiebronnen opent en dat u daar veel plezier aan kunt beleven. KBO Prinsenbeek biedt u de gelegenheid  - onder deskundige begeleiding en in een ontspannen sfeer -  de benodigde kennis en vaardigheden op te doen. U moet het natuurlijk wel allemaal zelf doen en daarbij is thuis veel oefenen een absolute voorwaarde.

 

 Wij bieden  u   - uiteraard bij voldoende deelname -   de volgende cursussen aan.

1 / 2   Basiscursus Windows 10 / 11  (10 wekelijkse lessen van 90 minuten)
Dit is een typische cursus voor de beginner/starter. U leert u om te gaan met de basisbeginselen van het besturingssysteem Windows: de computer opstarten en af sluiten, evenals het werken met een toetsenbord en de “muis”. Aan het eind van de cursus kunt u eenvoudige teksten opmaken. U leert ook hoe u teksten kunt bewaren (opslaan). Nieuw is dat u binnen deze cursus wordt ingewijd in de eerste geheimen van e-mailen (ontvangen, versturen etc.) en het surfen op internet. Indien daar nog voldoende tijd voor overblijft wordt een introductie in werken met foto’s, video en muziek geboden. Om de voortgang in de lessen te verzekeren is het wel handig over enige typevaardigheid te beschikken. Als die ontbreekt: geen nood, onze technische ondersteuning installeert (vooraf en geheel gratis) een typeprogramma op u “PC of laptop”, zodat u het werken met een toetsenbord vooraf al wat kunt oefenen.
Deze beginnerscursus vormt de basis voor het volgen van veel andere cursussen, deze worden zowel op maandag- als woensdagochtend gegeven tussen 09.00 en 10.30 uur.                      De cursussen starten op maandag en woensdag in oktober   U kunt dus kiezen!

 1. Starten en werken met tablet voor beginners en ook met enige ervaring (8 wekelijkse lessen van 90 minuten)
  Steeds meer ouderen schakelen over van de gewone personal computer/laptop naar de tablet of iPad. De toepassingsmogelijkheden van deze apparaten zijn nagenoeg gelijk aan die van een computer. In de cursus leert u de tablet bedienen, instellingen beheren, omgaan met e-mail, zoeken op internet, agenda invullen, landkaarten gebruiken en uw route plannen, apps beheren, foto’s en video’s maken en bewerken. Voor het volgen van deze cursus dient u wel zelf over een tablet te beschikken en dient u er rekening mee te houden dat de cursus en het instructieboek zijn afgestemd op Galaxy Tab en Note van Samsung. Bezitters van andere tablet-merken kunnen eveneens van deze cursus gebruik maken indien hun tablet althans werkt op basis van het android-besturingssysteem (bijv. Empire, Asus en HTC). Het bezit van zo’n andere tablet dient u bij de aanmelding wel te melden. Deze cursus wordt op dinsdagochtend gegeven tussen 09.00 en 10.30 uur.                                                                                     Deze start op donderdag in oktober.
 2. Starten en werken met de iPad voor beginners en ook met enige ervaring (8 wekelijkse lessen van 90 minuten.)
  Deze cursus kent dezelfde aanpak en hetzelfde bereik als die van het werken met de tablet. Steeds meer ouderen schakelen over van de gewone personal computer/laptop naar de tablet of iPad. De toepassingsmogelijkheden van deze apparaten zijn nagenoeg gelijk aan die van een computer. In de cursus leert u de iPad bedienen, instellingen beheren, omgaan met e-mail, zoeken op internet, agenda invullen, landkaarten gebruiken en uw route plannen, apps beheren, foto’s en video’s maken en bewerken. Voor het volgen van deze cursus dient u wel zelf over een iPad te beschikken en het instructieboek is afgestemd op de iPad (Apple iOS 12). Deze cursus wordt dinsdagochtend gegeven tussen 09.00 en 10.30 uur.       Deze start op dinsdag in oktober.
 3. Workshop Digitaal Beheer ( Uitgebreid naar 2 woensdagavonden van 3 uur) Waar vind ik m’n foto’s, mailtjes, documenten etc. terug? Dat raakt nou aan digitaal beheer! U hebt thuis vast een rommella waarin allerlei kortingsbonnen, notities, foto’s etc. door elkaar liggen. Het is dan altijd even zoeken. Als de mappen op uw computer/tablet/iPad op dat laadje beginnen te lijken is het tijd om er iets aan te doen.  

In  Module 1.   Presentatie en uitleg, U leert hoe u een (mappen) structuur kunt maken. U leert mappen en sub-mappen te maken ( Op de iPad en Tablet Labels of Albums) en U leert documenten, foto’s, e-mails etc. te kopiëren en/of verplaatsen. Zelf onder begeleiding aan de slag om je de vaardigheden eigen te maken voor een overzichtelijke en efficiënte bestandsindeling (= mappenstructuur) op je PC, Laptop, iPad of Tablet. Tevens krijgt u enkele opdrachten mee voor de tweede module.

In Module 2.  Presentatie en uitleg, over Opslag, Cloud opslag, Synchroniseren, Externe Back-up. Doornemen van de opdrachten uit module 1, verder onder begeleiding oefenen om u Documenten, foto’s en mails ordelijk op te slaan. Ook leert u hoe je een externe Back-up kunt maken. Uiteraard dient u voor deze workshops uw eigen laptop, tablet of iPad mee te brengen. Deze workshop wordt op de woensdagavonden gegeven van 19.00 tot 22.00 uur.                  Deze worden gehouden op woensdagavond  eind okt/ begin nov.

 

 1. Excel voor beginners (10 wekelijkse lessen van 90 minuten)
  U leert de basisbeginselen van het spreadsheetprogramma kennen. Met een spreadsheet kan op een relatief simpele manier berekeningen maken, formules invoeren, andersoortige gegevens invoeren en deze verder bewerken. In dit programma kunt u bijvoorbeeld uitslagen van (voetbal)wedstrijden bijhouden, maar ook overzichten maken van bijvoorbeeld uw financiële situatie. Het is ook mogelijk om adresbestanden in dit programma te verwerken. Om deze cursus met succes te kunnen volgen is wel noodzaak de basiskennis van tekstverwerking (Word ) te hebben. Tevens dient uw laptop van het Exel-programma te zijn voorzien. Deze cursus wordt op vrijdagochtend gegeven tussen 09.00 en 10.30 uur.    Deze start op vrijdag in oktober.

 

 1. PowerPoint (10 wekelijkse lessen van 90 minuten)
  Met dit programma kunt u fraaie presentaties met tekst, dia’s, andere afbeeldingen en geluid in elkaar steken en aldus uw boodschap in een professionele setting onder de aandacht van geïnteresseerden brengen. Deze cursus is bijvoorbeeld ook interessant om aan je familie eens op een andere en leukere manier uw vakantiefoto’s te presenteren. Om deze cursus met succes te kunnen volgen is het wel noodzaak de basis kennis van tekstverwerking (Word)te hebben. Tevens dient uw laptop van het PowerPoint-programma te zijn voorzien. De cursus wordt op maandagmiddag gegeven tussen 13.30 en 15.00 uur.                                                               Deze start ook op maandag in oktober .

 

 1. Word (10 wekelijkse lessen van 90 minuten)
  Dit is een cursus tekstverwerking die de inleiding is voor het werken met programma’s en praktisch om gaan met deze vorm van tekstverwerking. Na afloop kunt teksten opmaken, verbeteren, opslaan, afdrukken en kopiëren. Ook leert u adresbestanden aan leggen voor het afdrukken op etiketten, enveloppen en brieven. Om dit programma met succes te kunnen volgen is het belangrijk dat u al over enige kennis van tekstverwerking beschikt. Deze cursus wordt dinsdagmiddag gegeven van 13.30 tot 15.00 uur.                                       Deze start op dinsdag in oktober.
 2. Gebruik mobiele Telefoon

Apple of overige Android telefoons. Zoals berichten versturen via SMS of WhatsApp, Face Time, Internet bankieren, Apps toevoegen en of verwijderen, opschonen, agenda invullen, foto’s ect, ect,                          

Bij voldoende aanmeldingen wordt hiervoor een datum en dagdeel afgesproken.                                                      

 

 

Bijeenkomsten en kosten.
Alle bijeenkomsten voor het volgen van bovenstaand cursusaanbod vinden plaats in ons Ouderencentrum “De Zilverberk”, Schoolstraat 9 te Prinsenbeek (tel. 076-5419458).
De dagdelen waarop de cursussen worden gegeven kunt u in deze brochure lezen.

De lestijden treft u aan op het aanmeldingsformulier. De lesgroepen bestaan uit maximaal 8 personen (voor workshops geldt een maximum van 10) en worden  aangestuurd door één docent, die zo nodig wordt ondersteund door een of meer begeleid(st)ers.

De kosten bedragen voor KBO-leden (tussen haakjes de kosten voor niet KBO-leden):

Voor de cursussen 1.+ 2. (W10/11 beginners),:                                          € 55.-    ( € 65.-)

Voor de cursussen 6. Exel, 7. Power Point en 8. Word :                              € 55.-    ( € 65.-)

Voor de cursussen 3+4 ( werken met iPad en Tablet):                                   € 60.-   ( € 65.-)

Voor workshop  5. (digitaal beheer): 2 avonden:                                           € 20.-    ( € 25,-)

Voor de workshop  9.  Gebruik mobiele Telefoon:                                       € 20.-    ( € 25,-)  

Deze prijzen zijn (tenzij anders vermeld)  inclusief instructiemateriaal en koffie tijdens de lessen.

 

Heeft dit aanbod uw belangstelling gewekt? U kunt u aanmelden door het aanmeldingsformulier bij de Zilverberk in te leveren. U krijgt bericht wanneer de cursus of workshop start bij voldoende deelname of vervalt bij onvoldoende deelname.

■ Het formulier kunt u vinden in de leeshoek van de Zilverberk.
■ U kunt het ook downloaden van de website van KBO Prinsenbeek:
www.kboprinsenbeek.nl
■ Tenslotte bestaat nog de mogelijkheid het per e-mail aan te vragen:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor bijkomende vragen over dit cursusaanbod kunt u contact opnemen met de coördinator van het project:

Dijo van Gils, Markt 11A, 4841 AA Prinsenbeek (tel. 06-24954211).

 

COMPUTERPROJECT KBO PRINSENBEEK

INSCHRIJVING CURSUSCYCLUS  NAJAAR 2021 - VOORJAAR 2022

Het nieuwe aanbod voor de computercursussen voor de komende wintermaanden zijn vastgesteld.  Belangstellenden kunnen zich via dit beschikbare formulier aan melden voor één of meerdere van die cursussen. Indien u van deze mogelijkheid gebruik wenst te maken gelieve u dit formulier verder in te vullen en in te leveren bij de Zilverberk, Schoolstraat 9 te (4841 XC) Prinsenbeek.

Ondergetekende,
Naam ………………………………………………. Voornaam: ……………………… M/V

Geboortedatum …………………………. Adres …………………………………………….

Postcode ……………………. Woonplaats: ……………………………… Tel:……………………

E-mailadres: …………………………………… KBO Lid ja/nee.  

Wil graag aan de volgende computercursus (aankruisen wat van toepassing is) deelnemen:

1  □ Basiscursus Windows 10 / 11 voor beginners ( Maandagochtend )                                                   
2  □ Basiscursus Windows 10 / 11 voor beginners ( Woensdagochtend )                                                
3  □ Werken met Tablet Samsung voor beginners als ook met enige ervaring  ( Donderdagochtend )
4  □ Werken met iPad (Apple) voor beginners als ook met enige ervaring  ( Dinsdagochtend )               5  □ Workshop digitaal beheer (Hoe maak ik mappen, opslaan en Back-up ’s etc.)                     
6  □ Cursus Exel ( Vrijdagochtend )                                                                                                                     7  □ Cursus PowerPoint ( Maandagmiddag )                                                                                                     8  □ Cursus Word  ( Dinsdagmiddag )                                                                                                               9  □ Gebruik mobiele Telefoon      □  iPhone merk Apple          

                                                         □ Overige Android telefoons merk…….…………

 10   □ Eventuele andere ideeën voor Cursussen/Workshops………………………………………….!

 

 Datum:                                                         Handtekening:

Dit formulier kunt u inleveren bij de Zilverberk, Schoolstraat 9, 4841 XC Prinsenbeek. U kunt dit formulier ook bij de coördinator D.J. van Gils, Markt 11A 4841 AA Prinsenbeek afgeven of in de brievenbus doen.

Dit is het definitieve cursusaanbod voor het najaar 2021 / voorjaar 2022.    

Copyright © 2017. All Rights Reserved.