Nieuwsbrieven KBO

Nieuwsbrief januari 2020

* AGENDA:

iedere vrijdag                                                Spreekuur ouderenadviseur                           09.00-10.00 uur

vrijdagen        17 en 31 januari                      Spreekuur wijkagent                                      09.00-10.00 uur

vrijdag             17 januari        Dansavond                                                                            19.30-22.30 uur

vrijdag            24 januari        Bijeenkomst besturen activiteitencommissies                       10.00-12.00 uur

vrijdag            24 januari        Incasso contributie 2020                               

dinsdag           28 januari        BINGO                                                                                 13.30-16.30 uur

voor uw agenda:                     Algemene Ledenvergadering donderdagmiddag 5 maart 2020       

* DATA verschijnen NIEUWSBRIEF en ONS in 2020:        7 januari, 4 februari, 3 maart, 7 april, 5 mei, 9 juni, 28 juli, 25 augustus, 29 september, 27 oktober, 24 november

* KBO CONTRIBUTIE 2020

Voor diegenen die een machtiging hebben afgegeven zal op vrijdag 24 januari 2020 de jaarlijkse contributie van € 22,00 voor uw lidmaatschap geïnd worden. De overige leden kunnen vanaf 2 januari hun contributie overmaken.

 

* LEDENPAS KBO

Wij zouden graag zien dat u bij ieder bezoek aan de Zilverberk en/of deelname aan een activiteit uw lidmaatschapspasje bij zich heeft. In voorkomende gevallen kan ernaar gevraagd worden.

De pas geeft u namelijk recht op de bartarieven voor KBO-leden. Als u de pas niet kunt tonen zullen onze vrijwilligers u de commerciële prijzen moeten berekenen.

* LINE DANCE

Nieuwe leden zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen en gratis een keer mee te doen.

Voor meer informatie kunnen zij contact opnemen met Annelies Franken, telefoon 076-5429305 of per mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

De line dance avonden zijn iedere woensdag van 19.00 tot 21.00 uur in De Zilverberk.

* KLAVERJASSEN

Bij voldoende belangstelling wordt op woensdagavond 15 januari 2020 van 19.00 tot 22.00 uur gestart met een nieuwe club “KLAVERJASSEN”.

Het klaverjasspel zal gespeeld worden in de “Rotterdamse” variant. Een uiteenzetting van de spelregels van het “klaverjassen” volgens de richtlijnen van de Nederlandse Klaverjasunie is beschikbaar.

De spelers worden middels een lot aan elkaar gekoppeld met als voordeel dat alle spelers kans hebben om iedere keer met een andere maat en tegen andere tegenstanders te spelen.

Gedacht wordt aan een maandelijkse bijdrage van € 2,00, die zal worden besteed aan kleine maandprijsjes, attenties en b.v. het organiseren van een klaverjasmarathon.

Vindt u het leuk om mee te doen met deze nieuwe club dan kunt u zich opgeven bij

Ton Dielissen, telefoon 06 24348388, email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  

 

VERLENGEN VAN UW RIJBEWIJS -stand van zaken-

 

Om de gigantische keuringsachterstanden bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) weg te werken, is besloten om per 1 december 2019 de rijbewijzen van 75-plussers automatisch met een jaar te verlengen. Men moet wel de gezondheidsverklaring invullen. 

Ruim 86.000 ouderen mogen nu blijven rijden tot er een besluit is genomen over hun rijvaardigheid.

Maar let op: rijden in het buitenland is wel verboden. De politie in het buitenland heeft namelijk geen toegang tot het Nederlandse rijbewijzenregister en kan dus niet controleren of de persoon ook daadwerkelijk langer mag rijden. 
Het is verstandig op tijd de Gezondheidsverklaring in te vullen. Dat is vier maanden voordat uw rijbewijs verloopt. Heeft u problemen met uw gezondheid? Dan wordt geadviseerd om vijf maanden van tevoren de Gezondheidsverklaring in te vullen. Eerder invullen dan deze vier of vijf maanden heeft overigens geen enkele zin. Men komt niet eerder in aanmerking.

Alle informatie over rijbewijs verlengen en de gezondheidsverklaring kunt u vinden op de website van het CBR: www.cbr.nl .

*DANSEN vrijdag 17 januari 2020

Gezellige dansavond van 19.30 tot 22.30 uur met muziek van DJ Twan.

Er komen verschillende muziekstijlen aan bod om een dansje op te wagen.

Echter ook als u niet kunt of wilt dansen heeft de avond genoeg gezelligheid te bieden.

U hoeft zich niet op te geven of aan te melden en de toegang is gratis.

 

* INFORMATIE over de 5-DAAGSE REIS

Dennis Sanders van Brabant Expres komt op vrijdagochtend 10 januari 2020 om 10.00 uur in De Zilverberk een uitgebreide voorlichting geven over de 5-daagse reis, die voor het voorjaar gepland staat.

U bent van harte welkom en u kunt zich deze ochtend ook al opgeven voor de reis. U dient dan wel uw bescheiden mee te brengen, betaling volgt pas later.

Graag tot 10 januari!

Namens de reiscommissie, Jan van der Bom.

* COMPUTERPROJECT – INTERNETCAFÉ

Wist u dat leden van de KBO en oud-cursisten iedere donderdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur met al hun vragen over computers e.d. terecht kunnen in de computerruimte van De Zilverberk.

U wordt dan geholpen door vrijwilligers van de computerclub die probleempjes met betrekking tot b.v. email, instellingen, updates en installeren van apps voor u proberen op te lossen.

Ook als u zomaar een vraag heeft over bestanden en/of foto’s kunt u op de donderdagmiddag bij hen terecht.

U bent van harte welkom!

* AANMELDEN COMPUTERCURSUSSEN VOORJAAR 2020 (OOK VOOR NIET KBO-LEDEN!)

In het voorjaar 2020 wordt gestart met een 9-tal cursussen, waaronder de beginnerscursus Windows 10, Calc (voorheen Excel), Impress (voorheen PowerPoint) en Writer (voorheen Word), en in januari met een extra cursus “Werken met de Tablet / iPad”, een cursus van 7 lessen en geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Wegens succes herhaald: Gebruik van Mobiele Telefoon (Apple of overige Android telefoons).

Deze cursus bestaat uit 3 lessen, en omvat de onderwerpen: algemene instellingen, updates, email vesturen, berichten versturen via SMS of WhatsApp, Face Time, Apps toevoegen en/of verwijderen, Internet bankieren, opschonen, agenda invullen, foto’s maken, etc.                         

Het definitieve aanbod van alle cursussen staat in de brochure en op de site van de KBO.

Brochure en inschrijfformulier liggen in De Zilverberk op de leestafel.

Heeft u vragen neem dan contact op met de coördinator computerproject KBO, de heer Dijo van Gils, tel. 06-24954211, Markt 11A, 4841AA Prinsenbeek.

Copyright © 2017. All Rights Reserved.