Computercursussen

Bestuur:  
CoördinatorDijo van Gils076-5415173
Secretaris
Penningmeester
 
BestuursverantwoordelijkWim Batist 
Tijd en plaatsOp afspraak na aanmelding

computercursusCursusaanbod Computerproject

KBO Prinsenbeek voorjaar – najaar

Voor iedereen die het digitale tijdperk wil betreden of verrijken, hebben wij voor u weer een cursus aanbod. U zult merken dat het werken met een computer of tablet/iPad de deuren tot heel veel informatiebronnen opent en dat u daar veel plezier aan kunt beleven. KBO Prinsenbeek biedt u de gelegenheid – onder deskundige begeleiding en in een ontspannen sfeer – de benodigde kennis en vaardigheden op te doen. U moet het natuurlijk wel allemaal zelf doen en daarbij is thuis veel oefenen een absolute voorwaarde.

Wij bieden u – uiteraard bij voldoende deelname – de volgende cursussen aan.

1 / 2 Basiscursus Windows 10 / 11 (10 wekelijkse lessen van 90 minuten)
Dit is een typische cursus voor de beginner/starter. U leert u om te gaan met de basisbeginselen van het besturingssysteem Windows: de computer opstarten en af sluiten, evenals het werken met een toetsenbord en de “muis”. Aan het eind van de cursus kunt u eenvoudige teksten opmaken. U leert ook hoe u teksten kunt bewaren (opslaan). Nieuw is dat u binnen deze cursus wordt ingewijd in de eerste geheimen van e-mailen (ontvangen, versturen etc.) en het surfen op internet. Indien daar nog voldoende tijd voor overblijft wordt een introductie in werken met foto’s, video en muziek geboden. Om de voortgang in de lessen te verzekeren is het wel handig over enige typevaardigheid te beschikken. Als die ontbreekt: geen nood, onze technische ondersteuning installeert (vooraf en geheel gratis) een typeprogramma op u “PC of laptop”, zodat u het werken met een toetsenbord vooraf al wat kunt oefenen.
Deze beginnerscursus vormt de basis voor het gebruik van de computer/laptop, de cursus wordt op maandag- en/of woensdagochtend gegeven tussen 09.30 en 11.00 uur.

3. Gebruik mobiele Telefoon en/of Tablet (Android) o.a. Samsung (6 wekelijkse lessen van 90 minuten)
Steeds meer ouderen gebruiken een mobiele telefoon en/of tablet van b.v. Samsung, De toepassingsmogelijkheden van deze Telefoons en Tablets zijn tegenwoordig nagenoeg gelijk In de cursus leert u de telefoon/tablet bedienen, instellingen beheren, omgaan met e-mail, zoeken op internet, agenda invullen, landkaarten gebruiken en uw route plannen, apps beheren, mobielbankieren, foto’s en video’s maken.

Voor het volgen van deze cursus dient u wel zelf over een telefoon/tablet te beschikken.

Bezitters van andere telefoons/tablet-merken dan “Samsung” kunnen eveneens van deze cursus gebruik maken indien hun tablet althans werkt op basis van het android- besturingssysteem). Het bezit van zo’n andere tablet dient u bij de aanmelding wel te melden.
De cursus is geschikt voor zowel beginners en ook met enige ervaring

Deze cursus wordt op dinsdag-of donderdagochtend gegeven tussen 09.30 en 11.00 uur

4. Gebruik van iPhone en/of iPad (iOS) van Apple (6 wekelijkse lessen van 90 minuten.)
Steeds meer ouderen gebruiken een mobiele iPhone en/of iPad van Apple.

De toepassingsmogelijkheden van deze Telefoons en Tablets zijn tegenwoordig nagenoeg gelijk In de cursus leert u de telefoon/tablet bedienen, instellingen beheren, omgaan met e-mail, zoeken op internet, agenda invullen, landkaarten gebruiken en uw route plannen, apps beheren, mobiel bankieren, foto’s en video’s maken.

Voor het volgen van deze cursus dient u wel zelf over een iPhone / iPad te beschikken.

De cursus is geschikt voor zowel beginners en ook met enige ervaring

Deze cursus wordt op dinsdag- of donderdagochtend gegeven tussen 09.30 en 11.00 uur

Bijeenkomsten en kosten.
Alle bijeenkomsten voor het volgen van bovenstaand cursusaanbod vinden plaats in ons Senioren centrum “De Zilverberk”, Schoolstraat 9 te Prinsenbeek (tel. 076-5419458).
De dagdelen waarop de cursussen worden gegeven kunt u in deze brochure lezen.

De lestijden treft u aan op het aanmeldingsformulier. De lesgroepen bestaan uit maximaal 8 personen (voor workshops geldt een maximum van 10) en worden aangestuurd door één docent, die zo nodig wordt ondersteund door een of meer begeleid(st)ers.

De kosten bedragen voor KBO-leden (tussen haakjes de kosten voor niet KBO-leden):

Voor de cursussen 1.+ 2. (W10/11 beginners),: € 65.- ( € 75.-)

Voor de cursus 3 Gebruik mobiele Telefoon en tablet (Android Samsung): € 30.- ( € 35,-)

Voor de cursus 4 Gebruik iPhone en iPad (Apple): € 30.- ( € 35.-)

Deze prijzen zijn (tenzij anders vermeld) inclusief instructiemateriaal en koffie/thee tijdens de lessen.

Heeft dit aanbod uw belangstelling gewekt? U kunt u aanmelden door het aanmeldingsformulier bij de Zilverberk in te leveren. U krijgt bericht wanneer de cursus start bij voldoende deelname of vervalt bij onvoldoende deelname.

■ Het formulier kunt u vinden in de leeshoek van de Zilverberk.
■ U kunt het ook downloaden van de website van KBO Prinsenbeek: via deze link
■ Tenslotte bestaat nog de mogelijkheid het per e-mail aan te vragen: dijolies@ziggo.nl

Voor bijkomende vragen over dit cursusaanbod kunt u contact opnemen met de coördinator van het project: Dijo van Gils, Markt 11A, 4841 AA Prinsenbeek (tel. 06-24954211)


Scroll naar boven